Субота, 20 Квітня, 2024
Війна

На сьогодні 71 військовослужбовець вважається зниклими безвісти

За результатами проведених ДНК-експертиз присутні збіги генотипів невпізнаних тіл (фрагментів) з членами 28 родин зниклих безвісти військовослужбовців

Про це повідомляє начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов.

За даними Міноборони, в рамках гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація 200», пошукові групи з вересня 2014 року вивезли з району бойових дій на Донбасі 1736 тіл та фрагментів тіл загиблих.

Ноздрачов зазначив, що у серпні 2014 року, після завершення боїв за Савур-Могилу та Іловайськ, на базі 8-ї медичної роти ЗСУ було сформовано перші пошуково-евакуаційні групи з числа військових медиків та військовослужбовців.

Завдяки роботі цих груп з 30 серпня по 2 вересня 2014 року знайдено та евакуйовано на підконтрольну уряду України територію близько 250 тіл та фрагментів тіл загиблих військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів. Також зазначеним групам вдалося евакуювати з тимчасово окупованої території близько 90 поранених захисників України.

“У такому форматі пошукові заходи на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей проводилися протягом 2014-2015 років. А вже у вересні 2015 року в складі Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України було створено штатний відділ пошукової роботи”, – зазначив Ноздрачов.

Залишити відповідь