Середа, 24 Квітня, 2024
МузикаНаука

Сейсмолог перетворила зміни клімату на музичну композицію

Сейсмолог Люсі Джонс зробила це, щоб показати реальні масштаби змін клімату і донести це до людей.

Про це повідомляє The Verge.

Твір завдовжки майже в 4,5 хвилини отримав назву In Nomine Terra Calens (лат. “В ім’я потепління Землі”). Музика йде в супроводі до відео, яке показує зміни температури планети з 1880 до 2015. За цей час темпи зростання температури на Землі зросли з 0,03 ° С на рік до 1 ° С, тобто приблизно в 33 рази.

Люсі Джонс десятки років досліджувала землетруси в Геологічній службі Сполучених Штатів. Вона також захоплюється музикою: вчена грає на струнному інструменті під назвою віола, і вирішила з’єднавши свої хобі і роботу.

Дослідниця писала в своєму блозі, що вона “іноді чує дані”, які бачить на графіках і в документах про зміни клімату. “Я знаходжу ці графіки жахливими і щосили намагаюся зрозуміти, чому так багато людей не бояться цього”, – пише вона. Джонс надихалася роботами інших дослідників, які також спробували уявити кліматичні дані у вигляді малюнків і музичних творів.

Джонс використовувала дані для створення cantus firmus – фіксованої мелодії, на основі якої будується композиція. На цю мелодію дослідниця наклала інші музичні партії і отримала музику епохи бароко.

Залишити відповідь