Вівторок, 23 Квітня, 2024
Економіка

Жителі маленьких міст будуть платити більшу ціну за газ

Ціна на газ для населення буде залежати від регіону, де вони проживають

Про це в коментарі кореспонденту УНН розповів екс-начальник Управління зі зв’язків з громадськістю НАК “Нафтогаз України”, незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

“Тут буде досить цікаво. НКРЕ прийняла рішення щодо фіксованої ставки для “Укртрансгазу”, тому, якщо брати в середньому, у нас виходить 8247 грн, якщо не помиляюсь, але по факту за травень ціна на газ буде різнитися, залежно від кількості населення. У великих містах ціна на газ буде нижчою, а у маленьких містах, де споживачів менше і вони розташовані подалі один від одного, там ціна буде вищою”, – заявив експерт.

За словами Землянського, в червні ситуація буде така ж сама.

“Там, по-перше, підвищиться ціна, вона вже буде становити, боюсь помилитись, 8623 грн, і знову буде в межах 8% диференційованою. Десь буде буде нижчою. Це, наприклад, Київ, Запоріжжя, Дніпро. А десь вищою. Найдорожчий газ отримають споживачі “Миколаївгазу”, – додав Землянський.

Експерт пояснює таку ситуацію тим, що НАК “Нафтогазу” потрібно збільшувати фінансовий потік так акумулювати кошти. В той час, як держава самоусунулась від проведення соціальної політики.

Залишити відповідь