Четвер, 25 Квітня, 2024
Екологія

У Вашингтоні дозволили використовувати останки померлих людей в якості добрива

Закон, що дозволяє переробку людських останків в компост, вступить в силу в травні 2020 року. Одним з головних ініціаторів документа стала Катріна Спейд, глава компанії Recompose, яка і буде надавати послуги екологічної альтернативи кремації і поховання.

Про це повідомляє AP.

Спейд розповіла, що для виготовлення компосту тіло померлого поміщають в сталевий контейнер, який заповнений люцерною, трісками і соломою. У ньому тіло розкладається природним чином близько місяця, перетворюючись на грунт. Після цього родичі зможуть забрати його собі або пожертвувати в природоохоронні організації.

Цей принцип фермери давно використовують для утилізації тіл померлої худоби. Компост можна буде використовувати при посадці квітів, овочів або дерев. Як зазначила Спейд, з останків однієї людини може вийде до “двох тачок” добрив.

На відміну від розчинення останків в лузі, де використовуються токсичні хімічні речовини, або кремації, при якій виділяється близько 320 кілограмів вуглекислого газу, компостування – екологічно чиста альтернатива. Вартість процедури складе $ 5,5 тисяч.

Як зазначив один з авторів законопроекту сенатор штату Джеймі Педерсен, такий спосіб може стати популярним в містах, де не вистачає землі на кладовищах. При цьому, за словами сенатора, він отримує десятки гнівних листів від противників цієї ініціативи.

“Вони уявляють, що ми збираємося викинути дядька Генрі на задньому дворі, а зверху накидати харчові відходи”, – додав він.

Залишити відповідь