Вівторок, 12 Березня, 2024
Політика

Число кандидатів на пост британського прем’єра зросла до семи

Про намір брати участь в боротьбі за пост лідера Консервативної партії заявила колишня лідер Палати громад Андреа Лідсом

Число британських політиків, що відкрито заявили про висунення своїх кандидатур на пост лідера правлячої Консервативної партії і прем’єр-міністра країни, зросла до семи. Це сталося після того, як на сторінках недільної газети The Sunday Times про свої амбіції заявила колишня лідер Палати громад (де-факто представник британського уряду в нижній палаті парламенту) Андреа Лідсом, передає ТАСС.

Вона заявила, що володіє “досвідом і впевненістю у власних силах”, щоб “повести країну в більш світле майбутнє”. Вона також дала зрозуміти, що якщо досягне успіху в боротьбі за пост глави уряду, то при її правлінні Великобританія в будь-якому випадку покине ЄС в жовтні, з угодою про умови Brexit або без неї.

Лідсом також заявила, що висуне законопроект про забезпечення прав громадян, щоб покласти край невизначеності навколо повноважень громадян ЄС в Сполученому Королівстві. Вона також пообіцяла, що буде прагнути до вирішення питання про взаємне надання медичних послуг жителям країн ЄС в Сполученому Королівстві і британцям в країнах європейської спільноти, а також до вирішення проблеми Гібралтару.

Раніше про намір брати участь у боротьбі за пост лідера Консервативної партії відкрито оголосили ще шість політиків. Це екс-глава британського МЗС Борис Джонсон, міністр закордонних справ Джеремі Хант, міністр з питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт, міністр охорони здоров’я і соціального захисту Метт Хенкок, колишня міністр праці і у справах пенсій Естер Маквей і екс-міністр з питань Brexit Домінік Рааб.

Залишити відповідь