Вівторок, 12 Березня, 2024
Цікаве

Абе і Трамп зіграли в гольф в компанії гольфіста Ісао Аокі

Президент США в рамках свого візиту до Японії також планує відвідати турнір з сумо

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент США Дональд Трамп в неділю зіграли разом у гольф в заміському клубі Mobara Country Club в префектурі Тіба на схід від Токіо. Як повідомив МЗС Японії, в якості почесного гостя до них був запрошений японський гольфіст – 76-річний Исао Аокі.

Про це повідомляє ТАСС.

“Сьогодні чудова погода, а після цього за програмою у нас відвідування сумо. Я хотів би, щоб альянс Японії і США став ще більш міцним в нову епоху рейв [почалася в Японії з 1 травня після вступу на престол імператора Нарухіто]”, – сказав Абе журналістам. Як зазначає телеканал NHK, обидва лідери прибутку в заміський клуб на вертольотах. Перед грою вони разом поснідали.

Абе і Трамп є шанувальниками гольфу, це вже п’ятий раз, коли вони грають в нього разом. Під час їх зустрічі 18 листопада 2016 року в Нью-Йорку, де японський прем’єр першим з іноземних лідерів зустрівся з тоді ще обраним президентом США, глава уряду Японії привіз в подарунок Трампу ключку для гольфу, а у відповідь отримав поло і деякі інші приналежності для гольфу .

Исао Аокі – успішний в минулому японський гольфіст. У 1985 році він став другим на відкритому чемпіонаті США з гольфу, а в 2004 році потрапив у світовій зал слави гольфу. У 2017 році під час попереднього візиту Трампа в Японію Абе також запрошував Аокі на вечерю в їх компанії.

Після гри в гольф Трамп разом зі своєю дружиною Меланією ввечері відвідає заключний день травневого турніру з сумо. Там, як очікується, він вручить переможцю спеціальний кубок, виготовлений на замовлення уряду США.

Основна частина програми перебування президента США в Японії розпочнеться 27 травня. Вона включає в себе зустріч з Абе, а також аудієнцію у нового імператора Нарухіто, що вступив на престол 1 травня. У заключний день візиту Трамп підніметься на борт вертольотоносця “Кага” Сил самооборони Японії, який знаходиться на базі Йокосука в Токійській затоці.

Залишити відповідь