Вівторок, 12 Березня, 2024
Політика

У країнах ЄС завершуються вибори до Європарламенту

Неділя, 26 травня 2019 року, є останнім, четвертим, днем голосування на виборах до Європейського парламенту. Голосування триватиме до 23:00, коли закриються дільниці в Італії

Сьогодні вибори відбудуться в Австрії, Бельгії, Болгарії, Данії, Іспанії, Італії, Естонії, Фінляндії, Греції, Литві, Люксембурзі, Німеччині, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швеції, та на Кіпрі, наводить подробиці DW.

На виборах мають обрати 751 євродепутата. За кожною з 28 країн-членів зарезервована чітка кількість місць у ЄС.

Найбільше їх у Німеччини (96), Франції (74), Італії та Великої Британії (по 73). Невеликі країни, як-от Кіпр, Люксембург та Мальта, мають лише по шість євродепутатів.

Коли Британія вийде зі складу ЄС, кількість членів Європарламенту скоротиться до 705. Тоді британські місця будуть розподілені між іншими країнами: Франція та Іспанія отримають ще по п’ять мандатів, Італія та Нідерланди – по три, Ірландія – два, а ще дев’ять країн – по одному.

При цьому Німеччина не отримає додаткових місць, оскільки 96 місць – це максимальна можлива кількість євродепутатів для країни-члена ЄС.

“Проведені опитування свідчать про те, що до третини місць у Європарламенті можуть отримати крайні праві, євроскептики та популісти”, – наголошує радіостанція.

Офіційні результати у всіх державах ЄС будуть опубліковані тільки після завершення останнього дня голосування. 

Залишити відповідь