Середа, 24 Квітня, 2024
ЕкологіяОсвіта

Філіппінські випускники не отримають диплом, поки не висадять 10 дерев

Екологічні нововведення, завдяки яким у країні з’являться мільйони дерев на рік

У Філіппінах прийняли закон, який зобов’язує школярів і студентів коледжів висадити не менше 10 дерев перед тим, як отримати диплом про освіту. Про це пише Independent. Повідомляється, що прийнятий закон підтримає традицію висаджування дерев після випуску з навчальних закладів. Автори ідеї сподіваються, що це допоможе в боротьбі з глобальними змінами клімату.

“Більше 12 мільйонів учнів закінчують початкову школу, майже 5 мільйонів – Середня школа. [У нас] майже 500 000 випускників коледжів щороку. Якщо ця ініціатива буде реалізована належним чином, вона забезпечить висадку не менше одного мільйона дерев на рік, – упевнений Гарі Алехано, автор законопроекту. – протягом одного покоління в рамках цієї ініціативи може бути висаджено не менше 525 мільярдів дерев “.

Дерева будуть висаджувати в мангрових лісах, на деяких територіях, що охороняються, військових полігонах, занедбаних рудниках і в окремих міських районах. Види дерев, відібраних для посадки, повинні відповідати місцю, клімату і рельєфу місцевості.

У Філіппінах завжди були проблеми з незаконною вирубкою лісів. У ХХ столітті загальна площа лісів в країні скоротилася з 70% до 20%. Через це підвищується ризик можливих повеней і зсувів.

Залишити відповідь