Субота, 20 Квітня, 2024
Події

Ізраїль завдав ракетного удару по Сирії

Здійснити обстріл особисто наказав прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Загинули троє сирійських військових. Ще семеро – поранені

Військові випустили кілька ракет по місту Ель-Кунейтра. Це за 40 кілометрів від Дамаска. Обстріл зруйнував кілька будівель, повідомляє 5 канал.

Водночас ізраїльська сторона стверджує – випускали ракети через дії Сирії на ізраїльській частині Голанських висот. З боку Дамаска туди раніше випустили дві ракети. Одна розірвалася на ізраїльській землі. Однак ніхто не постраждав.

Здійснити обстріл особисто наказав прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

25 березня президент США Дональд Трамп визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами. ООН, коментуючи це рішення Сполучених Штатів, заявила, що політика стосовно Голанських висот залишається незмінною – суверенітет Ізраїлю над цією територією не визнається.

Голанські висоти – це спірна територія, яку вважають своєю Сирія та Ізраїль. До 1967 року вони входили до складу Сирії, але армія Ізраїлю захопила більшу частину цієї території під час Шестиденної війни у червні 1967 року. Тепер сирійські та ізраїльські сили розділяє демілітаризована лінія. У грудні 1981 року парламент Ізраїлю ухвалив закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти, але ООН не визнала цього рішення.

Залишити відповідь