П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

На Івано-Франківщині, Херсонщині та Кіровоградщині сильні зливи підтопили населені пункти

Внаслідок інтенсивних опадів в трьох областях України спостерігається підтоплення населених пунктів.

Про це повідомляє ДСНС України.

“У Івано-Франківській області було підтоплено 39 житлових будинків 170 дворогосподарств у 15 населених пунктах на території Косівського, Коломийського, Снятинського, Городенківського та Тлумацького районів. У с. Пістинь Косівського району частково зруйновано житловий будинок та міст через потічок Озірний. У с. Діброва Тлумацького району стався зсув ґрунту на автодорогу державного значення Н-18 Івано-Франківськ – Тернопіль (проїзд транспортних засобів забезпечений). Зруйновано 3 автомобільні переїзди на автодорогах місцевого значення сіл Гордаків, Кічера та Гавриле Косівського району”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 7 годину залишаються підтопленими 16 житлових будинків в Коломийському районі та 117 дворогосподарств у 6 населених пунктах на території Косівського – 3, Снятинського – 2 та Городенківського – 1 районів. Проїзди до всіх населених пунктів області забезпечено. Для відкачування води залучено 16 од. техніки та 45 чол. з них від ДСНС 13 од. техніки, 11 мотопомп та 40 чол. о/с. Опадів не спостерігається, рівень води поступово спадає.

Крім того, у Херсонській області було підтоплення 150 дворогосподарств у с. Нова Маячка Олешківського району. Станом на 7 годину підтоплень житлових будинків немає, залишаються підтопленими 105 присадибних ділянок. Для відкачування води залучено 7 од. техніки та 25 чол. Опадів не спостерігається, рівень води поступово спадає.

Також, у Кіровоградській області було підтоплено 20 житлових будинків та 48 присадибних ділянок. Станом на 7 годину залишаються підтопленими 2 житлові будинки та 7 дворогосподарств. Рівень води поступово спадає. До робіт залучено 2 од. техніки, 2 мотопомпи та 12 чол. о/с ДСНС. На місці працює оперативна група У ДСНС у Кіровоградській області.

Залишити відповідь