Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

У Кишиневі мітингувальники оточили будівлю парламенту

Прихильники Демократичної партії Молдови зібралися на мітинг в центрі Кишинева, оточивши будівлю парламенту

Мітингувальники вимагають створення парламентської коаліції, виступаючи проти проведення дострокових парламентських виборів, повідомляє Укрінформ.

Будівля парламенту охороняється посиленими нарядами поліції і жандармерії, а також загонами спеціального призначення.У МВС Молдови повідомляють про три тисячі маніфестантів. Однак, по неуточненим даним і повідомленням ЗМІ, в мітингу беруть участь близько 10 тисяч осіб.

На прилеглих до парламенту Молдови вулицях помічені пасажирські автобуси і мікроавтобуси, які, за даними молдавських ЗМІ, доставляють мітингувальників в Кишинів. Чути вигуки мітингувальників.

За результатами парламентських виборів, які пройшли в Молдові 24 лютого, в новий парламент увійшли Партія соціалістів (35 мандатів зі 101), Демократична партія (30), політичний блок «ACUM» (Зараз) (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати. Для створення парламентської більшості і подальшого затвердження уряду необхідні голоси щонайменше 51 депутата.

Згідно із законодавством, якщо протягом трьох місяців після початку роботи парламенту нового скликання (відлік йде від 21 березня) коаліція не створюється, то президент має право розпустити парламент і призначити дострокові вибори.

Залишити відповідь