П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Україна радиться з міжнародними партнерами через кризу в Молдові

Україна через загострення політичної ситуації в Молдові проводить консультації щодо подальших дій для забезпечення безпеки держави

Про це сказала на брифінгу прес-секретар Президента України Юлія Мендель, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Зараз це питання під контролем. Учора відбувалося засідання РНБО, обговорювалося це питання і зараз тривають консультації для того, щоб зрозуміти подальші наші кроки”, – зазначила вона на запитання, які заходи плануються Україною у зв’язку із загостренням політичної ситуації у Молдові.

Водночас Мендель нагадала, що МЗС України вже заявляло про готовність підтримувати Молдову. Речниця Президента також підкреслила, що Молдова для України є дуже цінним партнером, особливо зважаючи на “спільні євроінтеграційні кроки” та “спільні моменти щодо окупованих територій”.

Крім того, вона поінформувала, що вже посилено контроль на українсько-молдавському кордоні щодо перевірки громадян.

“Я думаю, що найближчим часом у нас буде заява, однак ми не хотіли її робити раніше, ніж дипломати проведуть усі переговори з міжнародними партнерами”, – прокоментувала Мендель позицію України у контексті політичної кризи в Молдові.

Залишити відповідь