Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Україна допоможе шукати зниклих безвісти в аварії у Будапешті

Міністерство внутрішніх справ України спіпрацюватиме з урядами Угорщини та Південної Кореї у пошуку чотирьох безвісти зниклих унаслідок аварії катера на Дунаї у Будапешті, що сталася 29 травня

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час зустрічі з послом Республіки Корея в Україні Квон Кі Чангом, повідомляє прес-служба МВС.

«Щодня ведеться пошукова операція, до якої залучена рятувальна команда з Кореї та Угорщини. День за днем ми шукаємо та знаходимо тіла. Сьогодні вранці затонулий лайнер вдалося підняти і там знайшли ще 4 загиблих людей. На даний момент залишається відшукати ще 4-ох», – зазначив корейський дипломат.

Він нагадав, що 29 травня в Будапешті на річці Дунай перекинувся і затонув прогулянковий катер, на борту якого перебували 33 туристи із Кореї. Сімох людей вдалося врятувати, тіла сімох загиблих виявили ще в день катастрофи.

У свою чергу заступник глави МВС висловив співчуття родичам загиблих туристів і наголосив, що підрозділи МВС України співпрацюватимуть із урядами Угорщини та Південної Кореї у пошуку потонулих. Відстань від місця трагедії до кордону з Україною становить 1500 км, за цей час тіла загиблих туристів могло віднести й на територію нашої держави.

Залишити відповідь