Середа, 24 Квітня, 2024
ЕкологіяЕкономікаСуспільство

У Києві планують збудувати потужний сміттєпереробний комплекс

У Києві планують збудувати сміттєпереробний комплекс, загальна потужність якого становитиме 700 тисяч тонн сміття на рік, який також сортуватиме сміття

Про це йдеться на сайті КМДА.

“Столиця планує збудувати сміттєпереробний комплекс, що матиме загальну потужність переробки 700 тис. тонн на рік і включатиме етап сортування”, – йдеться у повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, Київ має чіткі плани поступового відходу від технології захоронення як від застарілої та екологічно небезпечної методики.

Зазначається, що у жовтні-2017 була ухвалена Національна стратегія поводження із відходами, у лютому-2019 – Національний план.

“Оновлена законодавча база працює лише кілька місяців. Тим не менше, місто Київ готує власний регіональний план управління відходами для Києва. Це комплексний документ, що погоджується з Мінрегіоном та Мінприроди”, – сказав Пантелеєв.

За його словами, зважаючи на стан полігону твердих побутових відходів № 5 поблизу с. Підгірці на Київщині, у столиці відібрані потенційні земельні ділянки для розміщення заводу механіко-біологічної обробки і розпочато проектування.

Залишити відповідь