П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

США відправлять на Близький Схід ще тисячу військовослужбовців

За словами в. о. міністра оборони США Патріка Шанахана, Сполучені Штати будуть коригувати чисельність військових сил на Близькому Сході з урахуванням даних розвідки і ймовірних загроз

Про це повідомила 17 червня прес-служба Пентагону.

Виконуючий обов’язки міністра оборони США Патрік Шанахан схвалив відправку додаткового угруповання військових в оборонних цілях “для протидії загрозам, що виникають в повітряному просторі, на морі і на суші в регіоні Близького Сходу”.

“Недавні атаки Ірану підтверджують достовірну розвідувальну інформацію, яку ми отримали, про ворожу поведінку іранських сил, які загрожують американським військовослужбовцям і інтересам США у всьому регіоні”, – сказано в повідомленні.

“Відзначається, що США не шукають конфлікту з Іраном, але будуть вживати заходів для безпеки американських військовослужбовців в регіоні і для національних інтересів “, – сказав Шанахан.

“Ми будемо продовжувати уважно стежити за ситуацією і коригувати чисельність сил в міру необхідності з урахуванням даних розвідки і ймовірних загроз”, – додав Шанахан.

16 червня державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати розглядають всі можливі варіанти реагування на дії Ірану в регіоні, включаючи військові заходи.

Помпео заявляв, що відповідальність за вибухи, які призвели до пожеж і евакуації екіпажів двох танкерів в затоці Омана, несе Іран.

Наслідний принц, заступник прем’єр-міністра і міністр оборони Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман також пов’язав напад на нафтові танкери в затоці Омана з Іраном.

Залишити відповідь