Четвер, 18 Квітня, 2024
Події

У Свердловській області вибухнув бензовоз

У Свердловській області Росії вибухнув бензовоз. Сталося це близько опівночі за місцевим часом

Загинули 3 людини та ще 11 постраждали. Водій вантажівки був п’яним, передає Газета.

Бензовоз з паливом прямував до селища Китлим. Ця дорога є технологічною та її використовують лише під час видобутку корисних копалин: ні обласного, ні місцевого, ні федерального значення вона не має. У Китлимі бензовоз мав дозаправити техніку, що видобуває кам’яну породу, повідомляє “РИА Новости”

За іншими даними він мав дозаправити техніку, що забезпечує безпеку на гірському марафоні “Конжак – 2019”.

Інцидент стався через те, що водій дозволив, аби на верх цистерни вилізли 10 туристів, відтак він не впорався з керуванням, і машина з’їхала в кювет. У результаті через розгерметизацію авто загорілося та стався вибух. Бензовоз перевозив лише 50 літрів палива з 4,5 тисяч можливих.

“Двоє туристів підійшли до водія автоцистерни з проханням довести їх до автодороги. Коли вони рухалися промисловою дорогою з Іовського плато (гірське плато, оточене вершинами Конжаковського каменю – 24 канал) у бік дороги Карпінськ – Китлим їх зупинили ще вісім туристів”, – розповіли в обласній прокуратурі.

У момент інциденту туристи перебували поруч з бензовозом. Правоохоронці встановили особи лише двох з них – це чоловік 1968 року народження з Карпінська та жінка 1976 року народження з Краснотур’їнська. Вони загинули. Крім того, постраждали 7 осіб, зокрема одна жінка, п’ять чоловіків і 14-річний підліток. Госпіталізація водієві не знадобилась.

Семеро з потерпілих наразі перебувають у лікарні, стан чотирьох – середнього ступеня важкості, двох, включно з неповнолітнім, – важкий. Останніх до лікарні було доправлено авіацією. Водієві госпіталізація не знадобилася.

У поліції з’ясували, що 51-річний водій бензовозу перебував у нетверезому стані: в його крові виявили 0,76 проміле алкоголю (в Росії дозволена норма – 0,3 проміле). Правоохоронці кажуть, що раніше він злісним порушником правил дорожнього руху не був.

Залишити відповідь