Четвер, 25 Квітня, 2024
Техніка

У Сингапурі створено дрон, який здатний розпадатися на п’ять окремих

У такий спосіб він допоможе під час стихійних лих

Сінгапурські інженери розробили дрон, здатний в польоті розпадатися на п’ять окремих керованих дронів, повідомляє Платформа.

Їх конструкція нагадує крилатку клена, завдяки чому вони здатні самостійно розкручуватися в набігах потоків повітря і значно сповільнювати падіння. Серводвигун дозволяє швидко змінювати форму крила під час обертання, спрямовуючи дрон до потрібного місця. 

У деяких ситуаціях, наприклад, після стихійних катастроф, необхідно не точне розміщення різних датчиків або передавачів в конкретних точках, а їх масовий розподіл територією. Шаохуей Фун та його колеги з Сінгапурського університету технологій та проектування розробили просту систему, що дозволяє розподіляти легкі вантажі, масою в кілька десятків грамів, відносно великою територією. Більше того, в процесі можна керувати місцем падіння вантажу. 

Створений інженерами дрон складається з п’яти окремих апаратів, що мають форму асиметричного крила, схожого на крилатку клена, за допомогою якої дерева розподіляють свої плоди на великі відстані. Асиметрична конструкція забезпечує такому крилу авторотацію, яка значно уповільнює падіння.

П’ять окремих дронів об’єднані у великий апарат за допомогою зчіпного механізму. За зниження великого дрона до потрібної висоти механізм одночасно вивільняє всі п’ять невеликих дронів і вони продовжують кероване падіння самостійно. Падінням дрона можна керувати. 

Залишити відповідь