Четвер, 25 Квітня, 2024
InГаджет

У Google зізналися у прослуховуванні команд, які користувачі віддають її голосовому помічнику

Аудіозаписи начебто використовуються для аналізу мови з метою поліпшення розпізнавання мов.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Раніше бельгійський телеканал VRT NWS повідомив про витік аудіозаписів користувачів, в їх розпорядженні опинилися більше тисячі записів. За даними каналу, серед зразків були і конфіденційні дані (адреси, дзвінки по роботі, розмови батьків з дітьми). Журналісти змогли зв’язатися з деякими з людей за допомогою особистої інформації із записів і ті підтвердили, що це їх голос.

При цьому деякі записи були зроблені помилково через випадкову активацію асистента. Зазвичай запис проводиться тільки після того, коли голосовий помічник почув фразу «Ok, Google». Компанія записує команди користувачів смартфонів з Google Assistant і розумної колонки Google Home. Google підтвердила, що ділиться уривками записів між користувачами і сервісом із експертами з мов у різних частинах світу.

У компанії наголосили, що на аналіз спрямовується не більше 0,2 відсотка всіх команд користувачів. Також в Google запевнили, що співробітникам заборонено розшифровувати розмови на тлі команд і інші сторонні звуки. Компанія також підтвердила факт витоку. У коментарі йдеться, що її допустив один із фахівців з мови.

«Проводиться розслідування, ми вживемо заходів. Ми проводимо повне вивчення наших процедур безпеки для неможливості повторення подібного», — запевнили в Google.

Залишити відповідь