П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

У Москві проходить акція з вимогою допустити незалежних кандидатів до виборів

Близько тисячі учасників акції зібралися на Пушкінській площі. Потім вони вирушили до будівлі мерії Москви. Колону очолили опозиціонери Любов Соболь та Ілля Яшин.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Соболь закликала присутніх піти до будівлі Мосміськвиборчкому і вимагати зустрічі з главою комісії Валентином Горбуновим.

Біля будівлі Мосміськвиборчкому Соболь та її прихильники закликали всіх присутніх не розходитися. Учасники вигукують гасла: “Ми не підемо”, “За Любов!”, “Даєш чесні вибори”.

Напередодні Московський міський виборчком відмовив у реєстрації всім кандидатам-самовисуванцям по 43-му виборчому округу. Юрист Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь повідомила, що виборчком визнав недійсними майже 15 відсотків підписів на її підтримку при допустимій недостатній кількості у 10 відсотків. У свою чергу голова Мосміськвиборчкому Валентин Горбунов звинуватив Соболь у тиску на виборчі комісії.

Серед кандидатів у депутати по 43-му округу, крім Соболь, висувалися член політкомітету “Яблука” Сергій Мітрохін, актор Андрій Соловйов, колишній форвард збірної Росії з футболу Дмитро Буликін і лідер рок-гурту “Корозія металу” Сергій “Павук” Троїцький. У середині червня свою кандидатуру там відкликала засновник Фонду допомоги хоспісу Анна Федермессер.

Залишити відповідь