Четвер, 25 Квітня, 2024
Україна

В Україні запровадили нові вимоги до молочних продуктів

В Україні набрали чинності нові вимоги до безпечності та якості молока та молочних продуктів, які стимулюватимуть підвищення обсягу виробництва молока вищого ґатунку

Про це із посиланням на наказ Мінагрополітики від 12.03.2019 №118 “Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів” повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

“Нові вимоги стосуватимуться усіх операторів ринку молока та молочних продуктів незалежно від форми власності, крім первинного виробництва молока та молозива, призначених для власного споживання, та приготування, обробки і зберігання в домашніх умовах молочних продуктів для власного споживання”, – пояснює Асоціація.

Перехідний період для адаптації до нових правил для компаній, орієнтованих на внутрішній ринок, встановлено до 2022 року.

Передбачається, що нові вимоги, що набули чинності цього понеділка, 15 липня, стимулюватимуть підвищення обсягу виробництва молока вищого ґатунку.

До того ж, оновлення вимог у цій сфері дозволить: привести національне законодавство у відповідність до вимог ЄС щодо ветеринарно-санітарних правил виробництва та обігу молока, визначення показників безпечності; буде зобов’язувати переробників слідкувати за показниками якості та безпечності, запровадити принципи ризик-орієнтованих підходів при формуванні періодичності відбору зразків, покладаючи цю відповідальність на учасника ринку, залишаючи за компетентним органом інструмент контролю добросовісності оператора ринку.

Залишити відповідь