Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Останні рейтинги по країні і мажоритарних округах – опитування

Лабораторія політичних стратегій і аналізу оприлюднила результати останнього загальноукраїнського опитування, проведенного 10 – 17 липня 2019 року методом «face–to–face», пише Голос-інфо з посиланням на  ФАКТИ.ICTV.

Згідно з опитуванням, у парламент на позачергових парламентських виборах можуть пройти шість політичних сил.

Лідером виборчих симпатій залишається партія Слуга народу, за яку готові проголосувати 44,2% виборців серед тих, хто вже визначився і планує прийти на ділянки для голосування.

Також п’ятивідсотковий бар’єр долають партії:

  • Опозиційна платформа – За життя (9,9%);
  • Голос (8,5%);
  • Європейська солідарність (5,8%);
  • ВО Батьківщина (5,4%);
  • Українська стратегія Гройсмана (5,2%).

У дослідженні взяли участь 2,3 тис. респондентів. Статистична похибка складає не більше 3%.

Також було проведене вибіркове дослідження по кільком мажоритарним округам.

В Києві, на окрузі №216 лідирує з невеликим відривом представник «Громадянської позиції» Андрій Юсов. За нього готові проголосувати близько 24% виборців. 20,9% має його головний конкурент Віталій Павлик, 17,5% – кандидатка від «Слуги народу» Леся Забуранна. Інші кандидати набирають значно менше.

На окрузі №39 (Дніпропетровська область) запекла боротьба йде між самовисуванцем Валентином Манько – 29,1% та кандидатом від «Слуги народу» Сергієм Северином – 27,4%. Третя, представниця «Опозиційної платформи – За життя» Марія Пустова – 12,5%.

На 117 окрузі (Львів) лідирує Ярослав Руцишин від «Голосу» – 29,2%. Значно відстає від нього чинний депутат Оксана Юринець – 19,6%, далі – Тарас Стецьків («Громадянська позиція») з 14,2%.

На 120 округу до лідера, чинного депутата Ярослава Дубневича, який має 22,8%, впритул наблизився Володимир Гірняк (Громадянська позиція), який має 21,9%. Тарас Єлейко (Голос) має 8,2%.