Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Google погодилася виплатити 11 мільйонів доларів через дискримінацію за віком

Google погодився виплатити 11 мільйонів доларів, за позовом, що звинувачує інтернет-гіганта у дискримінації старших за віком претендентів в процесі працевлаштування, середня виплата одній особі з 227 постраждалих становитиме понад $ 35,000.

Про це повідомляє Bloomberg.

Перший позов подала жінка, яка стверджувала, що вона проходила співбесіди у Google чотири рази протягом семи років, але їй ніколи не пропонували працевлаштування через її вік, попри її “високу кваліфікацію та досвід програмування”.

Шеріл Філлекес звинуватила компанію у “системній дискримінації” людей старшого віку. Спочатку Google спростував ці звинувачення, заявляючи, що Філлекес та інші шукачі роботи, не мали необхідних технічних навичок, навіть попри те, що менеджери з персоналу компанії вважали їх достатньо кваліфікованими для проходження співбесіди.

“Дискримінація за віком — це проблема, яку необхідно вирішити в індустрії технологій, і ми дуже раді, що нам вдалося отримати справедливе рішення для наших клієнтів у цьому випадку”, – зазначив Даніель Лоу, адвокат пані Філлекес.

Залишити відповідь