П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

Синоптикам у Польщі висунули звинувачення через загибель двох дівчат-підлітків під час буревію

Двом синоптикам висунуто звинувачення у ненавмисному невиконанні службових обов’язків у зв’язку із загибеллю двох дівчат-підлітків під час буревію у серпні 2017 року.

Про це повідомляє Onet.pl.

В ніч з 11 на 12 серпня 2017 року Поморським воєводством Польщі прокотилися сильні грози з потужними поривами вітру. Табір скаутів був знищений. Загинули двоє дівчат-підлітків віком 13 і 14 років. 38 інших учасників табору потрапили з різними травмами до лікарень. У зв’язку з трагедією висунуті звинувачення ще двом людям.

Синоптикам з Кракова і Варшави, які в день буревію “виконували метеорологічні чергування з компетенцією прийняття рішень для території всієї країни”, прокуратура висунула звинувачення ненавмисного невиконання службових обов’язків. На думку слідчих, вони мали підвищити ступінь метеорологічної небезпеки для Поморського та Куявсько-Поморського воєводств.

Синоптики не визнали скоєння ними злочину, відмовилися від подання пояснень і відповідей на запитання. Стосовно підозрюваних не було застосовано жодних заходів. За вчинення інкримінованого їм злочину загрожує штраф, покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 років.

Залишити відповідь