П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Техніка

В Україні створили “ЗАЗ”, що їздить на соснових шишках і амброзії

Жителі Луганщини сконструювали деревний газогенератор і обладнали ним український автомобіль. Машина їздить на бур’янах і не споживає ні грама бензину.

Про це повідомляє gazeta.ua.

“Цю машину ми самі модернізували. Років 10 тому, ми на двох, з братом, купили “ЗАЗ” 989м за 2500 гривень. Юнаками були, цікаво, весело кататись по селу. Натішились вдосталь і поставили в сарай”, – розповідає Олександр Шишов.

Зараз винахідники свій “ЗАЗ” продають і планують розвивати свої інженерні рішення. Чоловіки кажуть, що за оголошенням щодо продажу багато дзвонять. В основному — цікавляться самим винаходом.

Чоловіки зібрали необхідні деталі для”дерев’яного” ГБО і почали будувати. Здебільшого використали стальні труби, балони з-під вогнегасників, пропанових контейнерів, бойлера та інше.

Олександр Шишов каже, що реконструйований “Запорожець” — не єдиний їхній корисний винахід. Зокрема, вони змайстрували навіть літальний апарат.

“Ми самі зробили “пароліт”. Купили пароплан, вистругали гвинт. Завдяки модернізаціції мотоблока, хоч він за прямим призначенням і для обробітку землі — отримали силовий агрегат, що допомагає здійнятись в небо. Спочатку ми пробували використати китайський двотактний двигун, але не вистачило потужності. Фінальна версія — 4-тактне “серце” з бензинового “мотокрота”. До двигуна пристосували гвинт. Чіпляємо його з вітрилом за спину і можна в політ” – повідомив Шишлов.

На черзі винахідників — трактор Т40. Тепер чоловіки хочуть й важку сільськогосподарську техніку перевести з солярки на дрова.

Залишити відповідь