П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Трамп розглядає можливість визнати “антифа” терористичною організацією

Президент США заявив, що нова класифікація “полегшить роботу поліції”, і назвав антифашистське угруповання “безглуздими ліворадикальними міськими божевільними”.

Про це повідомляє DW.

У відповідь німецькі користувачі соціальних мереж і деякі політики виступили проти намірів Трампа. Хештег “Я – антифа” посів перше місце в списку найбільш популярних в Twitter.

Популярність хештегу викликала гнів серед політиків крайньої правої партії “Альтернатива для Німеччини” (AfD). Деякі з них висловили підтримку Трампу і закликали вжити аналогічних заходів в Німеччині.

У той час як багато членів “антифа” беруть участь у мирних протестах, їх критикують за те, що вони вважають насильство виправданим для боротьби з расистськими або фашистськими групами.

Ранні антифашистські угруповання в Європі боролися проти нацистського лідера Адольфа Гітлера і італійського диктатора Беніто Муссоліні. Сучасний рух антифа почав формуватися в 1960-х і став активним в США в 1970-х.

Недавні сутички між крайніми лівими і правими протестувальниками в США спонукали консервативних республіканських законодавців запропонувати класифікувати “антифа” як терористичну організацію.

Залишити відповідь