П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

До України повернули собаку Джессі, який був на буксирі “Яни Капу”

Собаку Джессі, яка перебувала на буксирі «Яни Капу» під час захоплення українських кораблів Федеральною службою безпеки Росії у листопаді 2018 року, віддали родині українського моряка Сергія Чуліби. Зараз вона знаходиться в Херсонській області.

Про це повідомив адвокат українських військовополонених моряків Микола Полозов.

Собаку віддали родині українського моряка Сергія Чуліби. Зараз Джессі перебуває в Херсонській області.

За словами адвоката Анастасії Саморукова, після арешту українських моряків собаку забрали співробітники прикордонної служби ФСБ Росії в Керчі.

“Власне, переговори про те, як нам краще повернути собаку, тривали близько чотирьох місяців. У підсумку мій підзахисний Володимир Терещенко написав заяву на ім’я слідчого, в якому він просив віддати його собаку Джессі своєму адвокату, тобто мені. Слідчий відповів, що не заперечує. Після отримання необхідних документів ми приїхали до Керчі і, власне, нам віддали собаку”, – пояснила Саморукова.

Координатор групи адвокатів українських моряків, Микола Полозов розповів, що собака був на території прикордонної служби вісім місяців.

“Вона там була на ланцюзі, не сказати, що до неї там погано ставилися, ні. Її там годували, але вона все одно була в таких напіввуличних умовах. Так вийшло, що потрапила вона до них зовсім маленькою, їй було три або чотири місяці. Я коли дізнався про неї, ще, пам’ятаю, сказав, що врятуємо собачку – врятуємо і моряків”, – сказав Полозов.

Залишити відповідь