Четвер, 28 Березня, 2024
Події

На військовому полігоні в Росії сталася пожежа

На військовому полігоні поблизу селища Ньонокса в Архангельській області Росії сталася пожежа під час випробування ракетного двигуна. Повідомляють про 15 постраждалих, з яких 5 у критичному стані

Повідомлення про надзвичайну ситуацію в Архангельській області Росії оприлюднив телеграм-канал Mash. Мовилося про те, що екстрені служби перевіряють інформацію про вибух та пожежу у військовій частині, де випробовують двигуни та ракети для атомних підводних човнів.

Очевидці кажуть, що інцидент трапився у населеному пункті Ньонокса – біля нього розташований ракетний полігон. Екстрені служби РФ підтвердили перевищення радіаційного рівня в Ньонокса втричі. Датчики радіаційного фону спрацювали в сусідньому Северодвинську.

Попередньо говорять про 15 постраждалих через вибух у військовій частині, 5 із них у лікарні в критичному стані (видання Baza пише про 8 осіб у важкому стані).

Інформаційне агентство “Інтерфакс” повідомило про двох загиблих (військовослужбовця та представника компанії, що розробляла установку, яку випробовували). У міноборони РФ підтвердили цю інформацію.

Про причину НС поки нічого не відомо. На полігоні могли бути вибухи боєприпасів через порушення техніки безпеки.

Міноборони Росії прокоментувало ситуацію: кажуть, що вибух і пожежа на полігоні в Архангельській області дійсно були – під час випробувань рідинної реактивної рухової установки.

Утім, інформацію про викиди радіації в міністерстві заперечили.

Залишити відповідь