Середа, 24 Квітня, 2024
Події

В Архангельську різко зріс попит на препарати з йодом

Жителі російського міста фактично викупили весь такий товар. Поблизу Архангельська стався вибух на військовій базі та міг статися радіаційний витік.

Про це повідомляє російський “Інтерфакс”.

Відразу по тому, як стало відомо про інцидент на полігоні у селищі Ньонокс, у сусідньому містечку Сєверодвінську спрацювали датчики радіаційного фону. Вони показали зростання радіації втричі. Окрім того, постраждалих від вибуху військових із секретної російської бази відправили санавіацією до Архангельська. Медики забирали їх звідти у протирадіаційних костюмах. За непідтвердженою інформацією, у цих людей страшний діагноз: радіаційне опромінення.

“Вчора скупили все. Спочатку йод в таблетках, йодомарин, потім звичайний йод і йодистий калій. Ажіотаж почався близько 17 години, і до самого закриття все розібрали. Люди перед касою обговорювали новини про радіацію в Сєверодвінську, про вибух у військових”, – сказала фармацевт місцевої аптеки.

В іншій аптеці інформагентству повідомили, що роблять термінове замовлення йодовмісних препаратів.

“Вчора всі йодовмісні ліки розкупили, а сьогодні від ранку за півгодини роботи про йод розпитували з десяток людей. Черг нема, але люди йдуть з продуктового і по дорозі заглядають, запитують”, – сказали в аптеці.

Залишити відповідь