Вівторок, 19 Березня, 2024
ПолітикаСкандалСуспільство

Сарган повідомила, що в кабінеті заступника Луценка знайшли “прослушку”

Фото: Facebook / Сарган

Прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган заявила , що у кабінеті заступника генпрокурора Анжели Стрижевської виявили прослушку. Про це, вона повідомила на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook .

“В суботу у службовому кабінеті заступника Генерального прокурора було виявлено несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби. На місце була викликана слідчо-оперативна група СБУ, яка зафіксувала даний факт”,-  повідомила Лариса Сарган .

Вона додала, це пов’язано з тим , що саме цей заступник – Анжела Стрижевська – є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по А.Ситнику.

” Для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника Генпрокурора, або від самого Генерального прокурора. Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП-заступника Генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, Генпрокурор чи керівник САП таку «прослушку» не санкціонували”,- уточнила прес-секретар генпрокурора .

Сарган додала, що у вівторок, 20 серпня, о 9.00 у Сарненському суді Рівненщини відбудеться чергове засідання по розгляду адміністративного протоколу, пов’язаного із корупцією, складеного на директора НАБУ Артема Ситника через порушення ним обмежень при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області. Завтра суд має заслухати як свідків сторони обвинувачення, так і свідків сторони захисту.

Так само прес-секретар генпрокурора підкреслила, що За фактом виявлення несанкціонованої “прослушки” в кабінеті заступника Генпрокурора СБУ було зареєстроване кримінальне провадження.

Залишити відповідь