Четвер, 18 Квітня, 2024
ПолітикаСвіт

Волкер повідомив, що остаточна дата зустрічі Трампа і Зеленського в Вашингтоні ще не визначена.

Остаточна дата зустрічі президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського в Вашингтоні ще точно не визначена. Про це заявив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, повідомляє “Прямий”.

Трамп і Зеленський можуть зустрітися у Варшаві. В Білому домі хочуть, щоб при зустрічі Дональда Трампа і Володимира Зеленського у сторін була можливість обговорити досягнення нової української влади.

“В президента Зеленського поки не було можливості втілити свої ініціативи, бо парламент ще навіть не розпочав роботу. Думаю, це станеться вже найближчого тижня. І тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем’єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив. І ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого Дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада і про наші досягнення у двосторонній співпраці”,- сказав Волкер .

Представник США з питань України уточнив , що уряд США з радістю підтримує ті ініціативи, які оголошував пан Зеленский під час передвиборної кампанії, і які звучать нині – поки формується уряд.

Волкер підкреслив , що американський уряд також високо цінує заяви про те, що Україна буде виконувати свою частину зобов’язань для досягнення миру.

Залишити відповідь