Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Кулеба підтримав художника Ройтбурда, з яким достроково розірвали контракт

Депутати Одеської обласної ради 4 вересня проголосували за звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда

Віцепрем’єр з питань євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба висловив підтримку відомому художнику та директору Одеського художнього музею Олександру Ройтбурду, з яким Одеська обласна рада достроково розірвала контракт.

Про це Кулеба написав у Facebook.

Результат пошуку зображень за запитом "Ройтбурд"
На фото: Олександр Ройтбурд

“З Олександром Ройтбурдом я особисто незнайомий. І хоча він величезний талант, я навіть не фанат його таланту, якщо чесно). Але те, що він робив в Одесі, по суті було інтеграцією окремо взятого музею в європейський (і світовий) культурний простір”, – наголосив Кулеба.

За його словами, євроінтеграція – це не абстракція, а дуже конкретні стандарти якості життя в політиці, економіці, культурі, способах паркування, сортуванні сміття і далі за списком.

Кулеба зазначив, що битва за євроінтеграцію відбувається скрізь – від урядових кабінетів до музеїв.

“Українські совок, постсовок і рагульство нікуди не поділися. Вони завжди готові віджати втрачені позиції у тих, хто намагається запровадити в Україні нормальні європейські стандарти. У цьому разі – зробити крутий європейський музей в Одесі. І тому я у цій ситуації, звісно, на боці Ройтбурда-євроінтегратора”, – підкреслив віцепрем’єр.

Залишити відповідь