Четвер, 25 Квітня, 2024
В КиєвіЦікаве

У Києві на ВДНГ вперше покажуть виставку людських тіл

Міжнародну виставку живих тіл Body Worlds вперше показують в Україні на території ВДНГ

З 1995 року вона подорожує світом – її вже встигли побачити понад 49 мільйонів відвідувачів. На виставці показуватимуть справжні людські тіла, які вдалося зберегти за допомогою пластинації.

Про це пише The Village.

Спеціальний метод винайшов німецький лікар Ґунтер фон Гаґенс у 1970-х роках, а його дружина Ангеліна Уоллс стала кураторкою експозицій.

Перша велика виставка відбулася в Японії ще 1995 року в Токійському національному музеї.

«Було дуже цікаво спостерігати за реакцією відвідувачів на людські тіла: японці досить стримані у житті, проте на виставці вони дуже жваво обговорювали побачене. А одна дівчина підійшла до мене і сказала: «Я намагалась покінчити життя самогубством тричі. Але під час виставки я нарешті усвідомила, наскільки прекрасною я є всередині. Обіцяю, що ніколи більше не повторю ці спроби». У той момент я зрозуміла, як сильно впливає наш проєкт на людей, і ми продовжили подорожувати з ним», – пише Ангеліна Уоллс, куратору експозиції.

«З того часу намагаємося створювати нові навчальні експозиції і знаходити теми, які цікавили б наших відвідувачів. Навіть після 25 років існування Body Worlds ми продовжуємо створювати нові експонати».

«Теми цієї виставки The Cycle of Life, у ній кожна зала присвячена певному циклу життя людини. Ми хотіли показати всі етапи від народження, дорослішання організму і до самої смерті. Як тільки ми приходимо у цей світ, починається процес розвитку нашого тіла, яке невпинно змінюється. Експозиція тематично поділена таким чином, щоб показати цілісний погляд на людський організм. Виставка складається із 14 людських тіл, а ще органів, частин тіла та кісток: у сумі це 99 експонатів. На ній показують, який вигляд має кровоносна і нервова системи, а також тіло людини під час активності: бігу, гри у футбол, хокею, занять спортом. Проєкт створений для всіх відвідувачів, і тобі не потрібно бути фахівцем чи лікарем, щоб його осягнути. Ми розмістили біля експонатів інформаційні стенди, де доступно пояснено, як працює наше тіло», – говорить вона.

Залишити відповідь