Вівторок, 23 Квітня, 2024
Події

У РФ вимагаючи захистити удмуртський етнос, підпалив себе вчений

Альберт Разін за кілька хвилин до трагедії Фото: Леонід Гонін

У Росії, сьогодні вранці в місті Іжевську біля будівлі Держради Удмуртії, літній чоловік влаштував самопідпал . Він вимагав врятувати удмуртський етнос. Про це повідомило видання Izhlife.

Повідомляється, що поруч з ним виявлені транспаранти, в яких він вимагав врятувати удмуртський етнос:”І якщо завтра моя мова зникне, то я готовий сьогодні померти”, “Чи є у мене Батьківщина?”.

Очевидці намагалися загасити чоловіка з вогнегасників. При цьому, за їх словами, він стояв мовчки, не вимовив ні слова, коли полум’я повністю його охопило. Пожежні які прибули на місце загасили вогонь, а потерпілий до приїзду лікарів ще рухався. Його доставили у важкому стані в 1-у Республіканську клінічну лікарню, де він через кілька годин помер.

Альберту Разіну було 79 років. Він займався проблемами удмуртського народу, виступав за його збереження, був активний учасник удмуртского національного руху “Удмурт Кенеш”, і як кажуть колеги, виступав за обов’язкове вивчення удмуртської мови в школах.

Відомо, що він був одним з учених, які влітку минулого року звернулися з відкритим листом до голови Держради Удмуртії Олексія Прасолова і депутатів з вимогою не підтримувати законопроект про скасування обов’язкового вивчення мов корінних народів Росії в середніх школах, спрямований Державною думою для оцінки в регіони.

Залишити відповідь