П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

В Ірані затримали двох австралійок з британськими паспортами за “шпигунство”

В Ірані на тлі напруженості з Лондоном були арештовані дві австралійки з британськими паспортами

Про це повідомляє The Telegraph.

«Дві англо-австралійки були арештовані і затримані в Ірані на тлі напруженості, що зростає між Лондоном і Тегераном», – йдеться в повідомленні.

Одна із заарештованих жінок — блогер, що подорожувала по Азії зі своїм хлопцем. Вона була арештована іранською революційною гвардією 10 тижнів тому ймовірно за розбиття табору в військовому районі навколо Джаджруда в провінції Тегеран.

Друга жінка є академіком австралійського університету, її було засуджено до 10 років позбавлення волі. У чому саме її обвинувачують невідомо, проте ЗМІ зазначають, що такий термін в Ірані зазвичай присуджують за шпигунство.

Жінки були ув’язнені в тюрму Евін у Тегерані, де тримають 41-річну Назанін Загарі-Реткліфф – британку іранського походження, обвинувачену в шпигунстві і закликах до повалення керівництва Ісламської Республіки.

Як наголошується, ці інциденти є першими за останні роки випадками, коли власники британських паспортів, що не мають іранського громадянства, були ув’язнені в іранську в’язницю.

У зв’язку із загостренням ситуації австралійський уряд порекомендував своїм громадянам «переглянути потребу подорожувати в Іран».

Залишити відповідь