П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

ЗМІ РФ повідомляють що в анексованому Криму, Росія збирається будувати вертольотоносці

Фото: Універсальний десантний корабель / з відкритих джерел

Перші два російських універсальних десантних корабля (УДК) будуть закладені на суднобудівному заводі “Залив” в анексованому Криму в травні 2020 року.

Про це повідомляє ТАСС , із посиланням на два джерела в кораблебудівній галузі РФ.

“Два УДК водотоннажністю до 15 тисяч тонн вперше в історії Росії планується закласти на суднобудівному заводі” Залив “в Керчі в 2020 році”, – сказав один зі співрозмовників агентства.

Джерело додало, що головний корабель планується здати флоту до завершення поточної держпрограми озброєння, тобто до кінця 2027 року.

Повідомляється, що інше джерело уточнило, що “закладка обох кораблів відбудеться в травні 2020 року”. Він підтвердив, що водотоннажність кожного складе до 15 тис. Т. Кораблі, за його словами, зможуть нести на борту більше 10 вертольотів різних класів, а також отримають більшу доків камеру для десантних катерів.

Співрозмовник агентства також повідомив, що “розробка технічного проекту по новим кораблям знаходиться у фінальній стадії, після її завершення, в найближчі місяці, буде підписаний контракт на будівництво УДК”.

ТАСС не має офіційного підтвердження наданої джерелами інформації.

Завод “Залив” в Керчі має стапельне місце для будівництва суден довжиною до 300 м і шириною до 50 м, що дозволяє йому будувати кораблі водотоннажністю понад 150 тис. т.

Залишити відповідь