Неділя, 28 Квітня, 2024
Суспільство

Адвокати Богдана хотіли зробити закритим суд з журналістами а саме засідання перенесли

Фото: Андрій Богдан / Getty Images

Шевченківський районний суд Києва переніс підготовче засідання у справі щодо позову голови Офісу президента Андрія Богдана до журналістів . Про це повідомляє проект “Схеми” – “Радіо Свобода”

Суддя Ірина Фролова ухвалила рішення відкласти підготовче засідання у справі на 15 годину 1 жовтня. Тому ,що не всі сторони процесу отримали відзив на позовну заяву Богдана, який був поданий Наталією Седлецькою.

Перед засіданням адвокати Андрія Богдана просили суд заборонити ГО «Міжнародна антикорупційна асамблея» вести трансляцію.

“У судовому процесі можуть бути розповсюджені відомості про особисте життя позивача”, – зазначив адвокат Петро Поздняков, який представляє інтереси Андрія Богдана в суді.

Головуюча суддя Ірина Фролова не задовольнила заперечення адвокатів, зазначила, що процес буде відкритим і дозволила транслювати засідання.

Адвокат Радіо Свобода Анатолій Попов зазначив, що Андрій Богдан “готує юридичні підстави для того, щоб не спілкуватися з журналістами в Україні”.

“Дивно, що така публічна особа як голова Офісу президента так боїться розголосу. Інформація про його особисте життя в суді точно не буде розголошуватися, натомість йдеться про інформацію, що має значення для суспільства і тому була оприлюднена журналістами”, – прокоментував заперечення представників позивача Анатолій Попов.

Раніше 20 серпня, голова Офісу президента Андрій Богдан подав позов до Шевченківського районного суду Києва про захист честі і гідності. Відповідачами вказані головна редакторка “Схем” Наталка Седлецька та журналісти Максим Савчук і Валерія Єгошина, а також ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

У позовній заяві Андрій Богдан вимагає спростувати інформацію про свої перельоти, зокрема до Російської Федерації та щодо перетинання білоруської повітряної ділянки кордону. При цьому журналісти у матеріалі в квітні 2019 року відразу навели позицію Андрія Богдана: “Як почалася війна, то я туди не літав”.

Залишити відповідь