Субота, 27 Квітня, 2024
Суспільство

Суд замінив запобіжний захід Єфремову з домашнього арешту на особисте зобов’язання

У Луганській області, Старобільський районний суд змінив запобіжний захід екс-голові парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову з домашнього арешту на особисте зобов’язання терміном на два місяці. Про це повідомляє “Інтерфакс Україна”.

“Захист вкотре клопотав перед судом про скасування запобіжного заходу як такого, оскільки обвинувачення непереконливе та протизаконне. Суд змінив запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання терміном на два місяці”, – розповів адвокат Олександр Мельников.

За його словами, розгляд справи нині перебуває на стадії дослідження доказів.

Як відомо, раніше самого Єфремова затримали у липні 2016 року в аеропорту “Бориспіль”. У січні 2017 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Єфремова, якого звинувачують в організації захоплення терористами будівлі Луганської облдержадміністрації; в пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області; у скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню і діяльності терористичної організації “ЛНР”; державній зраді.

Єфремова утримували в СІЗО у Старобільську.

22 липня стало відомо, що Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід Єфремову з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 25 липня Єфремову надягли електронний засіб контролю.

Залишити відповідь