Середа, 15 Травня, 2024
Світ

Туристична компанія, що є найстаршою у світі, оголосила про свою ліквідацію

Британська туристична компанія Thomas Cook, яка вважається найстарішою в світі в цьому сегменті, оголосила про своє банкрутство і ліквідацію

Про це йдеться у заяві авіакомпанії, яка опублікована у понеділок, 23 вересня.

Компанія припинила всі польоти, анулює тури і бронювання. Припинення діяльності Thomas Cook сталося після кількох місяців переговорів з інвесторами і кредиторами. Уже погоджений з китайською Fosun план порятунку, який передбачав обмін боргів на частку в компанії, провалився через необхідність виділення додаткових коштів туроператору.

Борги Thomas Cook становлять близько 2 млрд фунтів.

“Заява про примусову ліквідацію компанії подану до Високого суду, і дано розпорядження про призначення офіційної особи як ліквідатора компанії”, – йдеться в повідомленні Thomas Cook.

“Не дивлячись на значні зусилля, переговори не привели до досягнення угоди між акціонерами і кредиторами. Правління компанії таким чином дійшло до висновку, що у нього немає іншого вибору, окрім як негайно взятися до примусової ліквідації”, – наголошується у заяві.

Фірма переведена під контроль арбітражного керівника, який від імені британської служби з питань неплатоспроможності буде стежити за процесом ліквідації.

На сайті Thomas Cook зазначається, що компанія “негайно припиняє торгові операції, всі майбутні рейси скасовуються, а путівки вважаються недійсними”. Це торкнулося понад 600 000 туристів у всьому світі.

Залишити відповідь