Четвер, 25 Квітня, 2024
Війна

На Закарпатті пройшли навчання з охорони стратегічних об’єктів

Учасників вишколу тренують інструктори навчальних центрів військової підготовки

Державні установи обороняли від диверсантів на Закарпатті.

Злагоджені дії під час атаки, охорону стратегічних об’єктів регіону та оперативне розгортання блокпостів відпрацьовували підрозділи оперативного командування Захід ЗСУ.

Участь у них взяли майже три тисячі військовозобов’язаних та резервістів.

“Ми всі розуміємо, якщо хочемо миру потрібно готовими бути до війни”, – у балаклаві та військовому однострої – у такому камуфляжі не впізнати Вікторію, ведучу однієї з радіостанцій Закарпаття.

Участь у навчаннях беруть підрозділи територіальної оборони з 8-ми областей Західної України.

Вона зголосилася взяти участь у вишколі тероборони. Вже освоїла розбирання та збирання зброї. Крім того, вправно стріляла у польовому тирі.

“На Закарпатті розгорнуто бригада тероборони, до якої призвано майже дві тисячі особового складу – це резервісти та військовозобов’язані, які проходять різні етапи підготовки, а саме від теорії до злагодження дій родів і рот”, – пояснив Анатолій Прошин, начальник пресцентру управління оперативного командування “Захід”.

Учасників вишколу тренують інструктори навчальних центрів військової підготовки. Свого часу вони переймали досвід британських колег. Тепер передають знання бійцям тероборони. Зокрема, навчають, орієнтуванню на місцевості, тактичній медицині та веденню оборони у складних ситуаціях.

“Працюють з азартом їм це цікаво…оскільки вони підрозділи тероборони їм треба оволодіти навичками протидії незаконним збройним формуванням – простими елементарними навичками”, – пояснює інструктор Михайло.

Також навчались облаштуванню блокпостів та перевірці транспорту на наявність зброї. Більшість водіїв із розумінням поставилися до такого огляду. Проте поведінка одного з них привернула увагу бійців тероборони.

Залишити відповідь