Середа, 17 Квітня, 2024
Цікаве

Український паспорт піднявся у світовому рейтингу

Компанія Henley & Partners, яка складає Індекс паспортів повідомляє, що Україна в четвертому кварталі 2019 року піднялася в рейтингу

Зміна позиції відбулася за рахунок зміщення інших країн у рейтингу. Цікаво, що в України та Колумбії однаковий показник безвізового доступу.

“Україна піднялася на одну позицію в Індексі. Тепер вона займає 43 сходинку зі 107. Водночас за три місяці кількість безвізових країн залишилася такою ж – 126 напрямків”, – відзначили в компанії.

Трійка лідерів лишилася незмінною. Перше місце – Японія та Сінгапур, паспорти яких дозволяють без візи мандрувати в 190 напрямків із 227 можливих. Другу позицію поділили Німеччина, Фінляндія та Південна Корея, у яких безвіз зі 188 країнами. Третя сходинка – Данія, Італія та Люксембург. Паспорти цих країн дають безвізовий доступ у 187 напрямках.

Останнє (107-е) місце в Індексі належить Афганістану, у якого безвіз лише з 25 країнами.

Цікаво, що США та Велика Британія все ще на шостому місці в рейтингу. Хоча ще 2014-го обидві країни були передовими в Індексі паспортів. Зміни позицій пов’язані з поліпшенням результатів азійських держав.

До речі, найпродуктивнішим квартал видався для Об’єднаних Арабських Еміратів. Федерація піднялася на п’ять сходинок за три місяці. Нині ОАЕ на 15 місці з безвізом до 172 країн.

Залишити відповідь