Четвер, 28 Березня, 2024
Політика

Президент України зустрівся з головами фракцій

Володимир Зеленський зустрівся 2 жовтня з керівниками парламентських фракцій

Президент пояснив ситуацію з формулою Штайнмаєра, яку відучора активно обговорюють в суспільстві. Адже російські ЗМІ почали активно поширювати інформацію, що Україна “погодилася на всі умови”.

“Якщо народ України делегує владу, він повинен їй хоч якийсь час довіряти. Зараз ми все довіряємо президентові в цьому питанні”, – заявив керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Про це пише Інтерфакс-Україна. 

За його словами, відбулася закрита зустріч президента з головами фракцій.

«Вони все почули безпосередньо від нього. Але це ми зараз, на жаль, не можемо сказати суспільству. Та все нормально. “Зради” немає навіть на один відсоток», – сказав Арахамія.

Глава комітету з питань зовнішньої політики Богдан Яременко додав, що для переговорів у нормандському форматі Україна має свої умови: продовження процесу звільнення заручників, розведення сил, контроль над територіями, де відбуватимуться вибори органів місцевої влади.

«Всі ці червоні лінії чітко та публічно окреслені Президентом України Володимиром Зеленським. У тому числі сьогодні (2 жовтня – 24 канал) на зустрічі з керівниками депутатських фракцій у Верховній Раді та з фракцією “Слуги народу”, – розповів Яременко.

Перший заступник глави фракції СН Олександр Корнієнко також згадав про червону лінію. За його словами, спершу сторони мають гарантувати безпеку, а потім вже будуть реалізовувати політичний компонент.

Залишити відповідь