Вівторок, 16 Квітня, 2024
Суспільство

Всім звільненим українським морякам вручили квартири

Нині дім добудовують, а ввести в експлуатацію планують до кінця 2019 року

Двокімнатні квартири отримали усі 24 українських моряки, які понад дев’ять місяців провели у російському полоні після захоплення у Чорному морі. Про таке інофрмує “5 канал”.

Усі колишні бранці мешкатимуть в одному житловому комплексі, неподалік Одеси. Нині дім добудовують, а ввести в експлуатацію планують до кінця 2019 року. Житло придбав благодійний фонд за дорученням президента України. Площа помешкання становить близько 60 квадратних метрів. Номери та поверхи квартир під час урочистої церемонії визначили жеребкуванням. Отримати сертифікати колишні бранці приїхали цілими родинами. Для більшості з моряків – це перша власна квартира.

Звільнений військово-полонений моряк з дружиною Василь та Ірина Сорока говорять: “Вона необхідна нам, як і кожному військовослужбовцю, в кого нема квартири. Поки знімаємо житло”.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова сказала: “Це доглянуте місце, тут є дитячі майданчики, і школа, і дитячий садочок. Зараз добудовується, буде запущений в листопаді в експлуатацію великий супермаркет. І сама квартира – дві великі кімнати, два санвузли, кухня. Все прекрасно, щоб можна було продовжувати жити”.

Залишити відповідь