Четвер, 18 Квітня, 2024
В Києві

Кличко сповістив, за скільки років добудують метро на Троєщину

Кличко обіцяє до кінця 2020 року запустити автосполучення між лівим та правим берегами

Лінію метро на Троєщину вдасться побудувати лише за 3-5 років. Це стане можливим лише якщо буде фінансування. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в програмі “Мага”, яку транслювали в ефірі “112 Україна“. 

“Що стосується метро на Троєщину – не буду маніпулювати, ні в якому разі не буду щось обіцяти: якщо буде фінансування – це питання 3-5 років”, – сказав Віталій Кличко. 

Кличко додав, що до кінця наступного року планується запуск автосполучення між лівим та правим берегом.

Крім того, за його даними 75 мостів перебувають в передаварійному стані, 3 – в аварійному. Серед мостів, що знаходяться в аварійному стані – міст Метро та міст Патона. 

“Як я можу закрити міст Метро, як я можу закрити міст Патона, який в аварійному стані? Дійсно, там ускладнений рух, але ми повинні зробити, щоби вони не рухнули. Десятками років не вкладалися гроші в інфраструктуру, і ми зараз всі сили кинули на те, щоб ці мости далі продовжували виконувати свою функцію. До кінця наступного місяця протока біля Гідропарку буде вже повністю відкрита – роботи йдуть і вдень, і вночі. Роботи йдуть ще й під мостом”, – сказав Віталій Кличко. 

Він додав, що у Києві необхідно ремонтувати Південний та Північний мости, а також Подільсько-Воскресенський міст.

Залишити відповідь