П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Україна

У Миколаєві завершилось українсько-британське навчання Warrior Watcher

У Миколаєві у четвер, 24 жовтня, завершилось українсько-британське навчання Warrior Watcher – 2019, що проходило за участі представників Військово-Морських сил, Повітряних сил ЗСУ та Збройних сил Великої Британії

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“Метою проведення навчань було ознайомлення з теоретичними основами планування та оцінки ризиків захисту аеродромів і критичних об’єктів інфраструктури за стандартами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами Збройних сил України та підрозділами охорони Королівських Військово-Повітряних сил Великої Британії”, – поінформували у відомстві.

Протягом дев’яти днів учасники навчань під керівництвом британських інструкторів ознайомлювалися з організацією охорони і оборони військових аеродромів, використовуючи стандарти НАТО.

Під час навчань військовослужбовці в теорії та на практиці розглянули питання щодо посилення охорони та оборони військових об’єктів стратегічного значення та дії підрозділів морської піхоти щодо відбиття нападу умовного противника.

По завершенню навчань британська сторона відзначила високий рівень підготовки українських військових.

Враховуючи успішний досвід проведення навчань Warrior Watcher – 2019, Україна та Британія надалі продовжать співпрацю у цьому напрямку.

Залишити відповідь