Середа, 24 Квітня, 2024
Україна

На Донеччині поклали дорогу не там, де потрібно

Ця помилка коштувала 11 мільйонів

На Донеччині робітники повинні були побудувати під’їзну дорогу до регіонального ландшафтного парку “Клебан-Бик”. Але поклали асфальт зовсім не в тому місці – на суміжних 11 земельних ділянках, що мають зовсім інші кадастрові номери, аніж зазначено у технічній документації. Роботами займалася компанія “Хозхімсервіс”.

У червні 2018 року управління капітального будівництва Дружківської міської ради уклало договір підряду з компанією “Хозхімсервіс” щодо будівництва під’їзної дороги до регіонального ландшафтного парку “Клебан-Бик”. Сума робіт склала 11 мільйонів гривень.

Про це розповідає  “Вільне радіо”.

Результат пошуку зображень за запитом "На Донеччині робітники повинні були побудувати під'їзну дорогу до регіонального ландшафтного парку "Клебан-Бик"."

Наприкінці серпня 2018 року відзвітували, що роботи завершено. Але насправді дорогу будували не там, де це планували за проєктом будівництва. Крім того, слідчі з’ясували, що земельні ділянки, на яких було покладено асфальт, є сільськогосподарськими землями та мають зовсім інші кадастрові номери.

Натомість для будівництва дороги виділяли лісосмугу та у проєкті було заплановано, що на ній викорчують чагарники. Однак фактично робіт там не проводили. Це підтверджує й огляд ділянки.

Попри розслідування, дорогу все ж ввели в експлуатацію. У ландшафтному регіональному парку “Клебан-Бик” переконують, що завдяки зручному шляху, збільшився потік туристів приблизно на 70%.

“Знаю що дорогу там проклали. Знаю, що клали перед Купальськими святами. Робили проєкт, я його, щоправда, в очі не бачив. Зараз дорога є хорошою, всі – вдячні, а туристи – в захваті. А що не там, оце я вперше чую, якщо чесно. Тільки можу констатувати, що для туризму це дуже круто”, – розповів завідувач відділу зв’язків зі ЗМІ парку “Клебан-Бик” Андрій Тараман.

Залишити відповідь