Субота, 20 Квітня, 2024
Війна

СЦКК інформує що намір бойовиків провести розведення сил у Петрівському це “провокація і окозамилювання”

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) інформує що намір підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі розпочати процес розведення сил в районі Петрівського на Донеччині є чергова провокація та замилювання очей світовій спільноті .

Про це повідомляється в на сторінці Операції об’єднаних сил у Facebook.

“В низці ЗМІ з’явилася інформація про те, що окупаційна влада 04.11.2019 готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 «Петрівське», на знак чого запустять білу сигнальну ракету о 12:00 (за київським часом) 4 листопада… У такий спосіб, видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін”, – йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК вказує х посиланням на дані звіту СММ ОБСЄ, що останнє порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків межах Петрівського було 30 жовтня.

“Умовою початку розведення сил і засобів є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб”, – нагадали у СЦКК.

Залишити відповідь