Четвер, 28 Березня, 2024
Війна

Міністерство оборони України повідомило про свою позицію щодо перебування депутата Держдуми РФ А. Журавльова в Луганській області

Стосовно відвідування депутатом Держдуми РФ О. Журавльовим Луганської області Міністерство оборони України повідомляє ,що частина міста Золоте знаходилася та знаходиться на тимчасово окупованій території. Згідно з даними, так званий візит О. Журавльова відбувся до селища (населеного пункту-сателіту) Золоте-5, яке не підпадає у зону розведення військ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства Оборони.

У Міністерстві оборони наполягають на тому, що заяви про те, що цей візит став можливим через відведення ЗС України на нові позиції є некоректними та мають провокаційний характер .

“Будь-які візити іноземних громадян до України, здійснені з порушенням визначеного порядку перетинання державного кордону України, є порушенням українського законодавства”,- йдеться в повідомленні оборонного відомства.

Уточнюється, щодо намагань російських ЗМІ створити враження про нібито супроводження О. Журавльова представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, українська сторона планує звернутися до Місії з проханням надати відповідні роз’яснення. Адже такі дії російської сторони мають ознаки неприкритої спроби втягнути міжнародну організацію у свої політичні спекуляції.

“Розведення сил і засобів у зазначеному районі відбувається планово та відповідно до досягнутих домовленостей у рамках Мінського процесу”,- повідомляє прес-служба.

Підкреслюється, що Українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов’язання і не має намірів піддаватися на провокації на чутливому для усіх сторін процесі.

Залишити відповідь