Понеділок, 13 Травня, 2024
Світ

Путін заявив про “печерних русофобів” і “агресивних націоналістів” за кордоном, які нібито “оголосили війну” російській мові

Президент Росії Володимир Путін, виступаючи 5 листопада на засіданні президентської Ради з російської мови, заявив про “печерних русофобів” і “агресивних націоналістів”, які “оголосили війну” російській мові. Він сказав, що Росія стикається зі спробами штучно, грубо і безцеремонно скоротити простір російської мови в світі, а в декількох країнах це навіть стало державною політикою.

Про це повідомляє російське видання “Новое Время”.

“Ми сьогодні стикаємося зі спробами штучних, підкреслюю, грубих, часом безцеремонних спроб скоротити простір російської мови в світі… Витіснити його на периферію. Війну російській мові оголошують не тільки печерні русофоби – а це ми теж спостерігаємо, це не секрет . Різного роду маргінали ефективно працюють, агресивні націоналісти “- заявив Путін .

Голова держави додав, що на жаль, в різних країнах це стає офіційною державною політикою.

Що це за країни – російський президент не пояснив, проте російська влада критикувала закони про заборону викладання російською мовою в школах які були прийняті в Україні та Латвії.

Окремо він заявив, що в світі, незважаючи на ці дії, все одно нібито спостерігається сплеск інтересу до російської мови. Путін пов’язав це “з ростом економіки та обороноздатності Росії”.

“Сплеск інтересу до російської мови пішов. Нам кажуть:” Дайте,
дайте підручників і викладачів “. Причому не тільки в республіках колишнього СРСР, а й в країнах далекого зарубіжжя. І звичайно, обороноздатність в цьому не останню роль відіграє”, – зазначив Путін.

Після цього президент РФ висловив упевненість, що “інтерес до російської мови буде зростати в міру зростання нашого добробуту – народного добробуту, країни в цілому, зростання її впливу “

“Якщо країна буде потужною і привабливою – будуть вивчати російську мову”, – підкреслив він.

Залишити відповідь