Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Адвокат Закревська оголосила голодування, вона вимагає продовжити розслідування справ Майдану

Адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська, оголосила голодування. Вона вимагає прийняття ВР поправки, яка дозволить продовжити розслідування справ Майдану після втрати Генпрокуратурою слідчих функцій.

Про це вона вчора повідомила в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1 + 1”.

“Я відсьогодні, коли припинилося це розслідування, не буду їсти – до того часу, поки не приймуть поправку, не створять це управління і не переведуть туди всіх слідчих, я вам це обіцяю”, – сказала Закревська.

Вона нагадала, що розслідування справ Майдану зупинилося, в тому числі через те, що Верховна Рада не ухвалила поправки до закону про ДБР, внаслідок чого не було створено спеціального управління, до якого б перевели слідчих Генпрокуратури, що займалися цими справами.

У свою чергу, глава пропрезидентський фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що вимоги Закревської будуть почуті в Раді і підтримані його фракцією.

Розслідуванням справ Майдану займалося управління спецрозслідувань ГПУ, яке очолював прокурор Сергій Горбатюк. Але з 20 листопада прокуратура втратила повноваження на розслідування кримінальних проваджень, і управління Горбатюка було розформовано.

Залишити відповідь