Середа, 13 Березня, 2024
АналітикаЕкономікаСкандал

Попри укази Гончарука: міністр Мінекономрозвитку Милованов призначив керівником ДП “Конярство України” колишнього працівника геокадастру

Тимофій Милованов оголосив про перезавантаження Мінекономрозвитку, звільнив близько 50 керівників держпідприємств і призначив на їхні місця нових людей. Серед новопризначених – колишній очільник районного геокадастру Чернігівської області, пише Стопкор.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі одного з телеканалів закликав звільнити усіх і більше ніколи не брати на службу колишніх керівників Держгеокадастру. Це звернення очільник Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов або не чув, або не звернув на нього уваги, підписуючи наказ про призначення на посаду виконувача обов’язків директора ДП “Конярство України” Костянтина Зінченка.

Костянтин Миколайович у 2015-му році був начальником управління Держгеокадастру в Прилуцькому районі Чернігівської області. У 2017-му році обіймав посаду головного спеціаліста відділу планових перевірок Держгеокадастру у Полтавській області. Наразі Костянтин Зінченко – виконувач обов’язків директора ДП “Конярство України” за призначенням нового міністра Мінекономрозвитку Тимофія Милованова. Це держпідприємтсво займається не тільки кіньми, але й розпоряджається землями та сільгосппродукцією.

Експерти відзначають, що новий в.о. директора ДП “Конярство України” не має належної кваліфікації для керування цим специфічним підприємством, а чинний міністр – продовжує демонструвати відсутність розуміння специфіки керування державним майном.

Його тези про те, що ринок все відрегулює, явно не можуть стосуватися підприємства, яке має утримувати поголів’я в 2500 коней. Якщо покладатися виключно на ринок, то перший ж власник їх всіх пустить під ніж, бо це диктується економічною доцільністю. Ми цього хочемо?

– обурюється Віталій Поліщук.

Залишити відповідь